22.1.14

Εξωγήινη Καταγωγή.

Εξωγήινη Καταγωγή.
Εξωγήινη Καταγωγή.
Πριν μερικά χρόνια , συμμετείχα σε μία συζήτηση όπου ένας εκ των συνομιλητών επιχειρηματολογούσε υπέρ της άποψης πως το ανθρώπινο είδος δεν είναι προϊόν της εξελικτικής διαδικασίας όπως περιέχεται στην Δαρβινική Θεωρία , αλλά η παρουσία του στον πλανήτη Γη οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες. 

Η άποψή του ήταν πώς κάποιος προηγμένος πολιτισμός , κάτω από συνθήκες πιθανής καταστροφής του φυσικού του περιβάλλοντος αναγκάσθηκε εκ των πραγμάτων να μετοικήσει σε άλλον πλανήτη προκειμένου να επιβιώσει ως είδος. 

Δεδομένου ότι η μετοίκηση αυτή θα έπρεπε να περάσει από ένα στάδιο προσαρμογής , η ομήγυρις ακολουθώντας την αρχική σκέψη κατέληξε στο λογικό συμπέρασμα ότι ήταν αναγκαίο η μορφή ζωής που θα " φυτευόταν " στο νέο περιβάλλον να είναι στοιχειώδης , προκειμένου η προσαρμογή της να γίνει μέσω της γνωστής εξελικτικής διαδικασίας.

Βασικό επιχείρημα της εν λόγω θεώρησης ήταν το γεγονός της προφανούς ανισορροπίας που παρατηρείται σε όλη την πορεία εξέλιξης του ανθρωπίνου γένους και η δραματική υπεροχή του συγκριτικά με τα υπόλοιπα έμβια όντα του περιβάλλοντός του , σε βαθμό που η κυριαρχία του να τα απειλεί με εξαφάνιση και οι μηχανισμοί άμυνας του περιβάλλοντος να αδυνατούν να αναστείλουν την συνεχή εξέλιξή του εις βάρος του.

Πρόσφατα , ένας Αμερικανός καθηγητής Οικολογίας , ο κ. Έλις Σίλβερ , ανέπτυξε σε ένα του βιβλίο , μία παραλλαγή της παλιάς εκείνης συζήτησης που μου φάνηκε ενδιαφέρουσα , αν και εικασία σε κάθε περίπτωση. Θέλοντας να αλλάξουμε λίγο το πνεύμα των πρόσφατων αναρτήσεων αποφάσισα να την περιγράψω στην παρούσα ανάρτηση.

Σύμφωνα με την θεωρία του Σίλβερ , το ανθρώπινο γένος " τοποθετήθηκε " στην Γη από εξωγήινο πολιτισμό δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν. Για να υποστηρίξει την άποψη αυτή βασίζεται σε μία σειρά από δυσλειτουργίες που κατά την άποψή του εμφανίζουν οι άνθρωποι , οι οποίες δεν θα υπήρχαν εάν το γένος μας ήταν αυτοφυές και προϊόν της εξελικτικής διαδικασίας. 

Υποστηρίζει ότι ασυνήθιστα μεγάλο μέρος του πληθυσμού υποφέρει από μυοσκελετικές παθήσεις , δεδομένου ότι η βαρύτητα στην Γη είναι μεγαλύτερη από τον γηγενή πλανήτη του είδους. Επίσης τα προβλήματα που εμφανίζουν οι άνθρωποι από την έκθεσή τους στον Ήλιο , σε αντίθεση με τα υπόλοιπα έμβια πλάσματα αποτελεί επιπλέον ένδειξη της ορθότητας των επιχειρημάτων του. Ένα ακόμα επιχείρημά του όπως περιέχεται στο βιβλίο του " HUMANS ARE NOT FROM EARTH : A SCIENTIFIC EVALUATION OF THE EVIDENCE " είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά την διάρκεια του τοκετού , δεδομένου του μεγάλου μεγέθους της κεφαλής του εμβρύου , συγκριτικά με την πύλη εξόδου. Είμαστε το μόνο είδος στον πλανήτη , σύμφωνα με τον Καθηγητή με τόσο υψηλά ποσοστά θνησιμότητας και επιπλοκών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού. 

Συνεχίζοντας , αναφέρει πως αν και το πιο εξελιγμένο από όλα τα πλάσματα της Γης , ο άνθρωπος υποφέρει από τις φυσιολογικές συνθήκες του περιβάλλοντος από υπερβολικά πολλές χρόνιες παθήσεις που κατά την άποψή του οι περισσότερες οφείλονται στο γεγονός ότι το βιολογικό του ρολόι είναι διάρκειας 25 και όχι 24 ωρών. 

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω πως σε έρευνες που έγιναν κατά το παρελθόν από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων που εργάζονταν σε μεταλλεία της Νοτίου Αμερικής και διενεργήθηκαν από εξειδικευμένους νευροφυσιολόγους και ψυχιάτρους , προκειμένου να καθορισθούν τα πιο παραγωγικά διαστήματα των εργαζομένων που λειτουργούσαν σε διαδοχικές οκτάωρες βάρδιες σε όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου , απεδείχθη το αληθές του ανωτέρω επιχειρήματος κατά τύχη.

Η άποψη του Σίλβερ είναι ότι ο σύγχρονος άνθρωπος αποτελεί υβρίδιο που προέκυψε από την διασταύρωση του εξωγήινου αρχικού είδους με ανθρώπους του Νεάντερταλ είτε με τους homo erectus. Εκτιμά ότι το αρχικό είδος ενδεχομένως προέρχεται από κάποιον πλανήτη στον Άλφα του Κενταύρου , το πλησιέστερο σε εμάς αστρικό σύστημα με απόσταση από τον Ήλιο περίπου 4,37 ετών φωτός. Είναι γεγονός ότι πολλές φορές κατά το παρελθόν το εν λόγω αστρικό σύστημα έχει υποδειχθεί από πολλούς αστρονόμους και ερευνητές σαν μία πιθανή " διεύθυνση " που φιλοξενεί εξωγήινο πολιτισμό. 

Ο Καθηγητής Έλις προχωρά στην εικασία ότι ο λόγος που ο εξωγήινος πρόγονος του ανθρώπου εκδιώχθηκε από τον μητρικό του πλανήτη είναι η έμφυτη στον άνθρωπο επιθετικότητα και βίαιη συμπεριφορά, Ισχυρίζεται ότι το είδος εκδιώχθηκε προκειμένου να εξελιχθεί σε έναν πλανήτη φυλακή ... και αυτός ο πλανήτης ήταν η Γη.

Στο βιβλίο του αναφέρει ότι πρόθεσή του είναι να ξεκινήσει μία ανταλλαγή απόψεων πάνω στην περιεχόμενη θεωρία και όχι η τεκμηρίωση μιας επιστημονικής άποψης, αναζητώντας μέσα από την διαδικασία αυτή επί πλέον αποδείξεις που να ισχυροποιούν την θεωρία του.

Αν και άλλοι επιστήμονες έχουν διατυπώσει την άποψη ότι κάποια βακτήρια έχουν έλθει στην Γη από το διάστημα , ο αστροβιολόγος της NASA Chris McKay , αναφέρει πως από το σημείο αυτό μέχρι το σημείο να ισχυρίζεται κάποιος πως το ανθρώπινο γένος έχει παραπλήσια προέλευση , αποτελεί τεράστιο " νοητικό άλμα " .

Ο Καθηγητής Wainwright από το Πανεπιστήμιο του Sheffield , ισχυρίζεται πως η έλευση εξωγήινης ζωής από το διάστημα προς την Γη συνεχίζεται με την μορφή βακτηρίων μέχρι και σήμερα τα δε οχήματα αυτής της διαδικασίας είναι η μετεωρίτες και οι κομήτες.

Ο Καθηγητής Έλις γράφει πως η ιδέα του είναι μία τολμηρή επέκταση της θεωρίας έλευσης βακτηρίων μέσω των μετεωριτών , αλλά κατά την άποψη του είναι βάσιμη και θα συνεχίσει να την υποστηρίζει και να ερευνά για επί πλέον αποδείξεις. " Η θέση μου είναι " , λέει , " ότι η ανθρωπότητα δεν εξελίχθηκε από συγκεκριμένο στέλεχος ζωής επί της Γης αλλά εξελίχθηκε αλλού και μεταφέρθηκε στη Γη ( οπότε και εξελίχθηκε στον Homo Sapiens ) πριν από 60.000 έως 200.000 χρόνια. "